Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2013 17:21 - 50 нюанса боза
Автор: infetka2 Категория: Хоби   
Прочетен: 2925 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 10.01.2013 17:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Изказвам собственото си мнение относно книгата 50 нюанса сиво. Ако не сте я чели, а имате намерението, не четете надолу, защото е пълно със спойлери. Е, бяхте предупредени :)


***************************************************************************************************

50 нюасна боза

Навсякъде из интернет чета за книгата 50 нюанса сиво (50 shades of grey) като невероятно възбуждащо порно за домакини. Плъзнаха снимки на захласнати, четящи жени, които се отдават на това четиво в метрото, докато готвят, докато пазаруват и въобще на всяка пряка някоя мамичка се самонаграждава и плакне очи в романа. Естествено, където има порно в книга, аз трябва да я разгледам, защото е нещо различно и интересно, затова подарих въпросната книга на майка ми като коледен подарък. Реших, че е заслужила да си подправи малко ежедневнието, пък и така можех и аз да я прочета след нея. След като няколко седмици я дразнех с приказки какъв шокиращ подарък съм й взела, в крайна сметка Коледа дойде и отмина, тя прочете книгата и ми я даде назаем. Попитах какво мисли, но все пак не таях големи очаквания за искрено мнение. Тя сви рамене и някак си разсеяно продължи да си върши каквото там си вършеше. Учудих се от тази липса на реакция и още същата вечер започнах да я чета.

Първото впечатление, което си съставих е за главната героиня. Тя много ми напомняше на една друга известна малка страдалничка. Героинята беше нескопосана, с два леви крака и беше от ония тип героини (които не знам защо така напъплиха) които са много красиви, завладяват мъжките мечти и омайват главите им, но в същото време са така непоправимо задръстени и скромни, неосъзнавайки своята привлекателност. МОЛЯ ВИ СЕ! Първата глупост. Ако една жена е красива и има мъже около нея, в реалния живот тя много добре знае колко красива е всъщност и добре го използва. Такива едни скромни, но очарователни момичета няма. Айде да не се лъжем в очите. Следващият персонаж, който ме порази  е главният герой. Той отново приличайки на друг един съвършен индивид е невероятен, пленителен, перфектен, невъобразимо богат и само с леко пърхане на миглички успява да доведе героинята до стабилен сърцетуп, придружен от мощно подмокряне. Разбира се, този перфектен и богоизбран мъж е въвлечен в луда страст по нашата малка нескопосница и в продължение на много страници ще се опитва да я убеди, че тя е красива и това, че не осъзнава своята прелест е дори още по-очарователно. Дръжки! Някъде в този момент ми просветва колко тези герои ми приличат на здрачаващите се Бела и Едуард. Бела е абсолютно едно към едно с малката перверзна Ана, а Едуард е прототоп на глупендера Крисчън.  В общи линии Здрач в XXX вариант с елементи на садо мазо. Тази шокираща за мен изненада, че героите са толкова досущ еднакви с тези на Стафени Майер ми подейства доста неприятно, но съм се решила, че ще чета порно и усърдно продължих въпреки надигащата се неприязъм. Със секса скоро се започна. Описателното му представяне беше доста добре и успя дори моето саркастично дишане да учести. После обаче тези неща се заповтаряха на всяка втора страница и започна да омръзва. Позите се сменяваха, но начините, чрез които авторката описваше действията- не. До 100 страница вече знаех с точност как глуповатата ни героиня ще отвърне на всяко милидействие. Тук трябва да отбележа абсолютно вбесяващото качество на главаната наебана да се изчервява при всяка помисъл, поглед и въздишка. Много скоро ми идеше на скъсам тъпата книга. Тази жена толкова често се изчервяваше и за такива пълни глупости, че на всяка стрница й се случваше поне по 27 пъти. Дори веднъж беше в рамките на 3 изречения. Тя дори не е завършила с първото изчервяване ииииииииииииииииии ето още едно. Егаси темерута. Другото й ужасно досадно действие е хапането на долната й устна, което тя като абсолютен дебил прави на всеки два реда, от своя страна това иначе доста абсурдно действие действа като двойна порция виагра на псевдо Едуарда, на който му се налага да пуфти около нея тежко. Каква липса на въображение. Моите опити показват, че хапането на устна в много редки случаи изглежда секси, ако е направено от професионалист. На тази героиня с нейната повтараемост най-вероятно единствения ефект е напукани, кърващи устни.

Шокиращият епицентър на книгата би трябвало да е тогава, когато главният герой разкрива мрачните се садо мазо наклоности и ни се разказва какви изграчки има, какви белезници, въжета и ние всички трябва да сме шокирани и възмутено да глатим глава. Е, ама не сме. Аз не съм задръстена американска домакиня и не виждам нищо чак толкова шокиращо, че чак с облещени очи и невярваща зейнала уста да продължавам да поглъщам страниците без да мога да спра. Напротив, по някое време книгата става абсолютно скучна, еднообразна, а героите така яко ме дразнят, че ако бяха пред мен щяха да видят какво означава истинско нашамаросване. В крайна сметка ще я прочета разбира се, в името на експеримента, пък и мразя недовършени книги. Следващите две книги от поредицата ще бъдат внимателно обмислени като покупка, заслужават ли си? А дотогава ще се чудя кой и с какъв акъл би направил тази боза бестселър. Може би някои умиращи от досада отчаяни домакини, които са толкова сексуално незадоволени, че дори тази, изпразнена от всякакво въображение и опит книжка им се струва хард кор порно. За по-младите момичета обаче се съмнявам да им подейства възбуждащо. Не я препоръчвам.

П.С след малко проучване се оказва, че авторката започва „писателската“ си кариера във фенсайт пишейки фенразкази по .....а познайте...Здрач. Обичам да съм права :)



Тагове:   книга,   сиво,   50 нюанса,


Гласувай:
6


Вълнообразно


1. vestitelkata - Не съм чела тази книга и нямам нам...
16.01.2013 18:44
Не съм чела тази книга и нямам намерение да я чета (романи от този тип не ме влечат), но се радвам че прочетох критиката ти за нея. Много ми хареса и доста се смях на моменти ( глупости, през цялото време). Относно бестселърите - ами то май си зависи от рекламата. Някой каже, че виждаш ли еди коя си книга е много хубава и айдее...Това в огромна част важи при американците. Поне аз мисля така. Поздрави. :)
цитирай
2. infetka2 - :)
17.01.2013 01:09
Благодаря ти. Права си за бестселърите, проблемът е, че веднъж тръгне ли приказката, че една книга е нестандартна ти си я купуваш, само за да видиш за какво е този шум. Дори ако не ти хареса, ти вече си я купил и си подпомогнал с малка част цялата дандания около нея. Днес гледах и трейлър на филма, който правят по нея. Имат уникалният шанс да създадат рядко среюано явление: да направят филм, базиран по книга, който е по-добър от оригинала. Не, че летвата е висока.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: infetka2
Категория: Лични дневници
Прочетен: 26345
Постинги: 5
Коментари: 9
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930